INVENTTIA | ACTIVA LA MENTE

Blog de noticias

27 Oct 2014

De la passió neix l’educació

/
Publicado por
/
Comentarios0

A Inventtia sempre diem que la part més difícil, i a la vegada, la que més ens agrada del nostre treball, és la d’establir el vincle amb els nostres aprenents. Ho il·lustrarem amb un exemple: Un professor de matemàtiques està perdut si no aconsegueix establir una relació positiva, ferma i duradora amb el seu alumnat. El professor ha de crear una relació arrelada amb el seu alumnat i amb els seus companys de treball. Ha d’aconseguir que tots ells tinguin l’autoestima alta, que crein en les seves possibilitats i que desitgin aprendre la matèria que imparteix en la seva classe i per extensió en tot el centre escolar.

En el nostre cas expliquem les matèries que més recança susciten en l’alumnat de tot tipus, com per exemple: matemàtiques, física, química, català, anglès… Qualsevol d’aquestes matèries és tan dura, que si no la converteixes en un carrusel d’idees apassionants, si no aconsegueixes que el teu alumne vulgui venir a la teva classe a fer matemàtiques, tens la batalla perduda. I a nosaltres, que no ens agrada perdre ni al dòmino, imagineu-vos en quelcom tan seriós com és l’educació del nostre alumnat.

Sense vincle no hi ha aprenentatge. Estem segurs d’aquest fet perquè ho veiem dia rere dia al nostre centre. Sabem de primera mà que  la millor forma d’aconseguir que l’alumnat desitgi  aprendre més i millor és a través d’una relació que els estimuli i que els faci intuir que en la classe s’està creant alguna cosa nova cada dia. En classe cal insuflar aire fresc, ganes de viure, cal contagiar alegria, entusiasme i creativitat, molta creativitat.

Hi ha grans mestres. Persones que tan sols entrant a l’aula il·luminen el dia. Gent de la qual es pot aprendre a tota hora. Gent de la qual sempre s’ha de prendre nota.  En definitiva, persones, sovint anònimes, però excepcionals. Avui us deixem amb una d’aquestes persones. Una dona que expressa de forma clara, amena, creativa i sobretot apassionada, allò pel que un professor o professora que vulgui arribar al seu alumnat ha de començar.

Aquests set minuts no tenen preu. Us ho assegurem.

Mireu el vídeo i després digueu-nos: Què us ha semblat? A vosaltres també us ha emocionat la Rita? Quina ha estat la vostra sensació en escoltar-la?

 

 

Escribir comentario